top of page

Introducció i objectius del treball

Introducció

Els mitjans de comunicació, i la publicitat que hi trobem en ells, són un gran agent socialitzador; són capaços de transformar lèxic, proposar models culturals, imposar o modificar hàbits. Tenen una gran capacitat per a transmetre valors, crear tendències i transformar, per tant, mentalitats.

 

Tal com explica Heike Freire, actualment els infants passen una gran quantitat d’hores al dia davant d’una pantalla (el màxim d’hores el té Anglaterra amb aproximadament unes 7 hores al dia). Tot i que cal destacar que cada cop és més difícil comptar el temps que passen davant d’una pantalla perquè ara existeixen mòbils, Ipad, ordinadors, ets.

 

La segona posició, en la llista de països d’Europa en major quantitat de temps davant una pantalles, és Espanya. A més, cal dir també que normalment els infants estan sols, sense la companyia d’un adult i això fa que puguin veure continguts no adequats per a les seves edats. Per tant, aquesta, és un gran mitjà de socialització per als infants.

 

També s’ha comprovat que els infants passen un 76 %  del seu temps estirats o asseguts. passen una gran quantitat d’hores davant la pantalla, aproximadament unes 7,5 hores al dia. A més, s’ha augmentat el nombre d’infants diagnosticats amb TDH proporcionalment a la quantitat d’hores que passen els infants davant d’una pantalla.

 

D’aquesta manera, els objectius que ens proposem per aquest treball són, conèixer la relació entre els infants i la publicitat. Tanmateix, transmetre la importància del paper de la publicitat a la vida quotidiana. Considerem que no tothom és conscient d’aquest fet, no s’adonen, com ens recordem de cançons d’anuncis, tot i que aquests es van emetre fa 5 o 6 anys, i tot això es queda a l’inconscient. Per tant, si una simple cançó se’ns queda marcada, molts altres valors poden quedar interioritzats sense adonar-nos. Per tant, amb això trobem un altre objectiu, identificar recursos per a treballar la publicitat a l’aula. A causa que, si la publicitat té aquest gran poder de transmissió, em d’educar als infants per poder analitzar-la de manera crítica, ja que de no ser així, podran ser fàcilment manipulats, i probablement, formarem un model de persona, amb uns valors totalment oposats als que volem. 

 

bottom of page